Allah Lebih Tahu Apa Yang Terbaik Untuk Hambanya

By | May 14, 2022

Allah Lebih Tahu Apa Yang Terbaik Untuk Hambanya. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita. Allah lebih mengetahui apa yang terbaik buat hambanya.

Allah Lebih Tahu Apa Yang Terbaik Untuk Hambanya Bagi
Allah Lebih Tahu Apa Yang Terbaik Untuk Hambanya Bagi from bagihalbaik.blogspot.com

Memang tidak secara langsung disebutkan di dalam al qur’an. Walau setiap sesuatu yang tidak kita perolehi itu digantikan allah swt dengan yang lebih baik daripada apa yang kita inginkan. “dear #sobatmoslem tetaplah bersabar dalam ketaatan kalian kepada allah, menjauhi apa yang allah larang dan selalu bersabar dengan takdir yang allah berikan, sepahit apapun takdir.

Sentiasa Bersangka Baik Terhadap Illahi Dan Ingat Segala Perkara Yang Dilalui Kita Dalam Dunia Ini Baik Mahupun Buruk, Itu.

Allah tak tunaikan semuanya kerana dia lebih tahu apa yang terbaik buat. Betol aritu saya sgt sedih. Tetapi tanpa disadari hal itu tidak sesuai dengan apa yang diharapkan.

Dia Telah Aturkan Perjalanan Yang Jauh Lebih Indah Dari Apa Yang Kita Rancang.

Allah takkan biarkan hambanya berduka selamanya. Karena semua yang diberikan allah kepada anda adalah terbaik bagi anda. Ganjaran yang memang tidak dapat dilihat tetapi dapat membantu kita diakhirat sana.

Tak Pernah Sekalipun Dia Kejam Pada Hambanya.

Online seller.all about personal, lifestyle, beauty, health and parenting blogger. Melainkan allah memberikan apapun yang kita butuhkan bukan yang kita inginkan. Di postinganku yang kedua ini, aku bakalan cerita tentang susah senangku dalam mendapatkan medali di ajang internasional asmops.

Apakah Masalah Atau Bahagia Harus Selalu Kita Bijakkan Hati Untuk Menerima Semuanya Dengan Penuh Keikhlasan.

Walau setiap sesuatu yang tidak kita perolehi itu digantikan allah swt dengan yang lebih baik daripada apa yang kita inginkan. Allah lebih tau yang terbaik bagi hambanya 🙂 8 januari 2016 ratna wulansari cerita saya, tak berkategori 1 komentar. 7 dalil quran yang allah swt menjaga hambanya.

Berbagai Macam Olimpiade Aku Ikuti.

Percaya bahawa allah yang mentadbir dan mengurus setiap urusan hambanya. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita. Mulai dari tingkat kota hingga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.